Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Terramater Magis Limited Reserve Chardonnay

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,54
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Terramater Magis Limited Reserve Chardonnay

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

De Limited Reserve reeks bestaat uit volle wijnen met een goede concentratie mooi ondersteund door het hout.

De druiven voor de Limited Reserve Chardonnay komen uit Maipo Vallei. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen en een doordacht bewerken van de wijngaarden zorgen voor een traag rijpingsproces van de druiven wat leidt tot frisse wijnen.

Een koele lente en zomer zorgen voor ideale omstandigheden om wijnen te bekomen met een uitgesproken aromatisch karakter en een goed evenwicht tussen suikers en zuren.

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Na ontrossen worden ze zacht geperst bij een temperatuur van 8°C. Gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrijstalen tanks bij 14 tot 16°C na toevoeging van geselecteerde gisten. 25% van de wijn ondergaat melkzuurgisting in eiken vaten waarna de wijn verder rijpt gedurende 8 maanden op Franse eiken vaten (25% nieuw en 75% tweede gebruik). Daarna wordt de wijn gefilterd (membraan van 45 micron), koud gestabiliseerd en gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Chili
Streek Maipo Valley
Appelatie DO Isla de Maipo
Producent Terramater
Jaargang 2018
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 8 maanden op kleine Franse eiken vaten (25% nieuw, 75% tweede gebruik)
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 3.5g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder Goudgeel
Neus Intense aroma's van perzik en citrusvruchten vermengd met zachte vanille van het hout.
In de mond Volle rijke en ronde wijn. Breed, goede vettigheid, ondersteund door een lichte houttoets.
Afdronk Evenwichtige en lange afdronk.
Bewaarpotentieel 4 tot 5 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij vette vis, zoals zalm, gevogelte of kaasfondue.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet