Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Terramater Vineyard Reserve Chardonnay

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,82
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Terramater Vineyard Reserve Chardonnay

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

De Vineyard Reserve reeks bestaat uit wijnen met een grote nadruk op het fruit, licht ondersteund door wat hout.

De druiven voor de Vineyard Reserve Chardonnay komen van Isla de Maipo. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen en een doordacht bewerken van de wijngaarden zorgen voor een traag rijpingsproces van de druiven wat leidt tot frisse wijnen.

Een koele lente en zomer zorgen voor ideale omstandigheden om wijnen te bekomen met een uitgesproken aromatisch karakter en een goed evenwicht tussen suikers en zuren.

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Na ontrossen worden ze zacht geperst bij een temperatuur van 8°C. Gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrijstalen tanks bij 14 tot 16°C. Een deel van de wijn rijpt verder op eiken vaten. Daarna wordt de wijn gefilterd (membraan van 45 micron), koud gestabiliseerd en gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Chili
Streek Maipo Valley
Appelatie DO Isla de Maipo
Producent Terramater
Jaargang 2019
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping Deel van de wijn is gegist in eiken vaten.
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 3.5g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Licht stro geel
Neus Aroma's van perzik en meloen.
In de mond Boterige aanzet, complexe hinten van noot en stro en groen fruit.
Afdronk Lange en sappige afdronk.
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij pasta in witte saus, zalm of raclette.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet