Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Terramater Vineyard Reserve Merlot

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,92
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Terramater Vineyard Reserve Merlot

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

De Vineyard Reserve reeks bestaat uit wijnen met een grote nadruk op het fruit, licht ondersteund door wat hout.

De druiven voor de Vineyard Reserve Merlot komen uit Curico Vallei. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen en een doordacht bewerken van de wijngaarden zorgen voor de gewenste rijpheid van de druiven zodat de wijn niet groen overkomt.

Een koele lente en zomer zorgen voor ideale omstandigheden om wijnen te bekomen met een uitgesproken aromatisch karakter, een goede zuurtegraad en elegante tannines.

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Ze blijven gedurende 5 dagen in gesloten gistingskuipen bij een temperatuur van 29°C– speciaal geselecteerde gisten worden toegevoegd. Het sap en de schillen worden 4 keer per dag omgeroerd. Na de eerste gisting rusten het sap en de schillen gedurende 15 dagen om meer extractie te bekomen. Na melkzuurgisting, rijpt 25% van de wijn gedurende 6 maanden in houten vaten. Daarna wordt de wijn gefilterd (membraan van 45 micron) en gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Chili
Streek Curico Valley
Appelatie WO Curico Valley
Producent Terramater
Jaargang 2018
Druiven Merlot (100%)
Houtrijping Een kwart van de wijn heeft gedurende 6 maanden op Franse eiken vaten gerijpt (tweede gebruik)
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 3g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Schroefdop
Kleur Dieprood
Neus Intense en complexe aroma's van rood en zwart fruit, versmolten met een zekere kruidigheid.
In de mond Een mooie structuur met zachte tannine en smaken van zwart fruit zorgen voor een aangename wijn.
Afdronk Mooie afdronk
Bewaarpotentieel 3 tot 5 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij gebakken ham of kip.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet