Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Vina Sastre Pago de Santa Cruz

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 49,60

Vina Sastre Pago de Santa Cruz

Product Details

In het begin van de jaren 1950 produceerde Severiano Sastre zijn eerste wijnen in de ondergrondse kelders van La Horra. Zijn kleine winsten investeerde hij opnieuw in de aanplanting van nieuwe wijngaarden. In 1957 richtte hij samen met een aantal collega’s de cooperatieve kelder “Virgen de la Asuncion” op. De Zoon van Severiano, Rafael, droomde ervan om zijn eigen wijn te produceren. In 1992 realizeerde hij deze droom, samen met zijn zoons Pedro en Jesus.

De visie en de doelstellingen zijn sedert het begin onveranderd gebleven. Het succes van de wijnen is er dankzij een uiterste zorg voor de 45ha wijngaarden die allemaal minstens 50 jaar oud zijn.

Ondanks het succes van de wijnen, is de weg voor de familie Sastre niet altijd eenvoudig geweest. In 1998, amper zes jaar na de start van zijn project stierf Rafael Sastre. Nog geen vier jaar later stierf Pedro in een tragisch auto ongeval. Jesus, samen met de weduwe van Pedro, en Eugenio, een goede vriend van de familie, werken samen hard om de dromen van de familie te realizeren.

De filosofie van Vina Sastre is duidelijk : “Creëer een kleine productie met een uiterste zorg.” Het bewerken van de wijngaarden is sinds het begin ecologisch geweest vanuit het idee dat kwaliteit van de grond en de eigenheid van elke druivenstok in de wijn voorkomt. Het ganse proces is natuurlijk – er wordt geen minerale bemesting gebruikt, noch enige anorganische pesticiden of chemische producten.

Ribera del Duero heeft specifieke klimatologische omstandigheden die vitaal zijn voor de ontwikkeling van de wijngaarden en het rijpen van het fruit. Het is een continentaal klimaat met temperaturen die in de zomer 40°C bereiken en in de winter dalen tot -15°C. De wijngaarden van Sastre liggen in het midden van de het oorsprongsgebied. In het noorden worden ze door een grote plantage van dennebomen beschermd tegen de typische harde winden. Dit zorgt voor een microklimaat. De grond bestaat voornamelijk uit kalk, klei en zand.

De druiven van Pago de Santa Cruz komen van een specifieke wijngaard in het gehucht Santa Cruz, langs de Duero rivier, gelegen op een hoogte van 800m. De stokken zijn minstens 64 jaar oud.

De druiven worden manueel geoogst wat een zeer zorgvuldige selectie toelaat. Bij aankomst in de kelder worden ze ontrost en zachtjes geperst, waarna sap en schillen de alcoholische gisting en verdere rijping ondergaan. Na verwijderen van de schillen rust de wijn verder tot hij zijn melkzuurgisting ondergaat. Tenslotte rijpt de wijn gedurende 18 maanden op nieuwe Amerikaanse eiken vaten (225l).

Techische fiche:

Land Spanje
Streek Ribera del Duero
Appelatie DO Ribera del Duero
Producent Vina Sastre
Jaargang 2018
Druiven Tempranillo (100%)
Houtrijping 18 maanden in Nieuwe Amerikaanse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 15.0%
Restsuiker 1.5g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Intens violet
Neus Intense aroma's van chocolade, rijpe zwarte en rode vruchten vermengd met een zekere kruidigheid.
In de mond Eerder wat minerale aanzet. Retro-nasaal toetsen van gesmoorde en getoaste eik, versmolten met de vrucht.
Afdronk Evenwichtige afdronk met veel fruit en vanille van het hout.
Bewaarpotentieel 10 tot 12 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij gebakken reebout.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet