Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

[yellow tail] Bubbles

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,70
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

[yellow tail] Bubbles

Product Details

[yellow tail]® is het kleine Australische wijnmerk dat het waargemaakt heeft. Van bij de eenvoudige en nederige start in 2001 is [yellow tail]® uitgegroeid tot een van de ’s werelds sterkste en meest herkenbare wijnmerken.

De stichters, Filippo en Maria Casella migreerden in 1957 van Sicilië naar Australië. Ze zagen het grote potentieel van de Riverina streek in New South Wales om wijn te maken en streken in 1965 neer in Yenda om druiven te kweken.

In 1969 werd Casella Winery geboren. Filippo was begeesterd door wijn en deelde zijn passie met iedereen. Hij wist dat hard labeur, samenwerking en vakkennis zouden leiden naar het maken van goede wijn. Dat heeft hij zijn drie zonen ingeprent. Casella blijft tot op vandaag deze benadering trouw.

In 2001 volgde de start van [yellow tail]®, een nieuw opwindend wijnmerk, dat de wereld in geen tijd heeft veroverd. [yellow tail]® was de meest succesvolle lancering van een nieuw wijnmerk in de Australische wijnindustrie. Vandaag is [yellow tail]® de meest geëxporteerde Australische wijn en is het de meest verkochte Australische wijn in de Verenigde Staten, Canada en tal van andere landen. [yellow tail]® wordt in meer dan 50 landen verkocht en dagelijks worden meer dan 2.000.000 glazen [yellow tail]® geconsumeerd.

Hoe groot ze ook zijn, ze hebben nooit hun familiale erfenis vergeten. De familie Casella staat vandaag nog steeds centraal in de wereldspeler die Casella Wines is.

Filippo en Maria hun zonen, John, Joe en Marcello maken vandaag nog steeds grote wijnen voor betaalbare prijzen. De combinatie van de passie van de Casella erfenis en de ontspannen Australische levenshouding zorgen voor wijnen die iedereen bevallen.

De enige manier om [yellow tail]® te ontdekken en te verstaan waar [yellow tail]® voor staat is een fles te openen en de wijn te proeven.

[yellow tail]® Bubbles komt van druiven van verschillende regio’s in Australië. De druiven worden geoogst in het koelste van de nacht en direct naar de kelder gebracht. Bij aankomst in Yenda worden de druiven gekoeld en direct zachtjes geperst om maximale frisheid en smaak te bekomen. Gisting bij lage temperaturen, start na toevoeging van geselecteerde gisten om de complexiteit en de structuur van de wijn te verhogen. Een tweede gisting in tanks (charmat methode) zorgt voor de bubbels.

Techische fiche:

Land Australië
Streek Zuid-Oost Australië
Producent Casella Wines
Jaargang NV
Druiven Chardonnay, Semillon, Muscat à petits grains
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 11.5%
Restsuiker 15g/l
Kurktype Pastiek kurk - hersluitbaar
Smaak Brut (Mousserend)
Inhoud 0.750l
Kleur Licht heldergeel met een fijne pareling.
Neus Fruitige aroma's van limoen, meloen en exotisch fruit.
In de mond Het vele fruit in de aanzet zorgt voor een goede mondvulling. Een mooie aciditeit volgend op het fruit zorgt voor een frisse toets.
Afdronk Fruitige afdronk.
Bewaarpotentieel 2 tot 3 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer Bubbles om eenvoudige momenten in het dagdagelijkse leven op te vrolijken.
Awards Zilveren Medaille Effervescents du Monde 2012.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet