Product Details
Bodegas Yuntero, of Cooperativa Jesus del Perdon, is gelegen in Manzanares, in het hart van La Mancha.
In 1954 stichtten een groep van 102 wijnbouwers uit de regio de Cooperativa Jesus del Perdon. In 1955 wordt de eerste kelder met een capaciteit van 6.000 ton ingehuldigd. Gestage groei doorheen de jaren en een samengaan met andere kelders uit de regio heeft Bodegas Yuntero gebracht tot waar het nu staat. Meer dan 5000ha wijngaarden, een kelder met een capaciteit van 41.000 ton, 45 miljoen hectoliter tankopslag, moderne infrastructuur en certificering volgens de hoogste standaarden.
De wijngaarden strekken zich uit langs de oevers van de Guadiana Rivier, die gedeeltelijk ondergronds stroomt. Deze waterstromen in combinatie met een kalkachtige bodem zorgen voor een micro-klimaat waarin de wijngaarden bijzonder goed gedijen.
De druiven voor Yuntero Crianza worden machinaal in de vroege ochtend geoogst. De componenten worden afzonderlijk gevinifieerd. Na ontrossen worden ze zacht geperst. Sap en schillen gisten gedurende een langere periode bij een temperatuur van 25 tot 28°C. Na de gisting rijpt de wijn gedurende 6 maanden op Amerikaanse eik en daarna nog 12 maanden op fles om te voldoen aan de geldende regels voor Crianza.
Techische fiche:
Land | Spanje |
---|---|
Streek | Castilla - La Mancha |
Appelatie | DO La Mancha |
Producent | Yuntero |
Jaargang | 2016 |
Druiven | Tempranillo (90%), Petit Verdot (10%) |
Houtrijping | 6 maanden in Amerikaanse eiken vaten, daarna nog 12 maanden op fles. |
Alcohol Gehalte | 13.5% |
Restsuiker | 2.5g/l |
Smaak | Krachtig (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Kleur | Helder, met een robijnrode nuance. |
Neus | Aangname en intense aroma's. Rijpe kersen gevolgd door tonen van paprika en vanille. |
In de mond | Vlotte aanzet met een droge zachtheid. Milde zuren en gestructureerde, edele tannines zorgen voor een mooie balans. |
Afdronk | Lange fruitige afronk. |
Bewaarpotentieel | 4 tot 6 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer bij gebraden varkenshaas. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |