Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,18
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

Grondsoort – Bodem : kalkhoudende klei met afgebroken mergel.

Klimaat : een heel voorjaar met voldoende zon in maart, droge lente, vochtige periode tot half juli. Nadien zeer veel zon tot aan de oogst. Warme dagen en koele nachten.

Hoogte : 400 tot 650 m

In de wijngaard : Alles begint met het werk in de wijngaard. De benadering van Bichot van de wijnbouw moet de referentie zijn voor de partners – wijnboeren. Hun percelen worden met dezelfde nauwkeurigheid opgevolgd als de eigen percelen. Deze lange termijn samenwerking maakt het mogelijk om dezelfde precieze objectieven te bereiken, in het bijzonder met betrekking tot de gezondheid van de stokken en de druiven, de rendementen en de staat van rijping bij het oogsten.

De vinificatie in inox tanks komt de frisheid en het fruitig en floraal karakter van de Chardonnay ten goede. Vinificatie in eiken vaten versterkt de aromatische ondersteuning, afhankelijk van de oorsprong, ouderdom der stokken en de gekozen temperatuur. De ondervinding van Albert Bichot is van kapitaal belang, een delicate kunst om dit subtiele evenwicht te vinden. De alcoholische gisting op basis van inheemse en geselecteerde gisten duurt tussen 5 en 6 weken.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Bourgogne
Producent Albert Bichot
Jaargang 2018
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping De most wordt gevinifieerd voor 70% in inox tanks en voor 30% in eiken vaten. Daarenboven wordt nog 20% wijn toegevoegd die gedurende 8 tot 12 maanden in Franse eiken vaten gerijpt is
Alcohol Gehalte 13.0 %
Restsuiker 2g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Geel met lichtgroene tint, zeer helder, strogeel
Neus Aroma's van nootjes en gedroogd fruit
In de mond Volle ronde mond, zeer diep fruitig, alhoewel karaktervol met veel finesse en zeer evenwichtig met lichte houttoetsen.
Afdronk Zeer lang en rond, toch soepel en persistent
Bewaarpotentieel Kan tot 5 jaar bewaard worden mits aangepaste temperatuur en vochtigheid
Serveertemperatuur 12° C
Food Fijne zee- en zoetwater vissoorten in sauzen, schaaldieren en lichte kazen.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet