Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Cuvée Clémence

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 9,38
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Cuvée Clémence

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

De appellatie Entre-Deux-Mers ontleent zijn naam aan het gebied in Bordeaux dat tussen de twee rivieren, de Dordogne en de Garonne, ligt.

Cuvée Clémence is gemaakt zoals alle grote wijnen van Cheval Quancard. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd uit wijngaarden gelegen te Saint-Vincent-de-Paul, op 17 km van Bordeaux en in de nabijheid van de Dordogne. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei en kalksteen.

De componenten worden apart gevinifieerd. Gisting gebeurt bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Na de gisting wordt de wijn geassembleerd en rijpt gedurende 6 maanden in eiken vaten (de helft nieuw en de helft tweede gebruik).

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Entre-Deux-Mers
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2022
Druiven Sauvignon Blanc (70%), Semillon (20%), Muscadelle (10%)
Houtrijping 6 maanden op Franse eiken vaten (de helft nieuw)
Alcohol Gehalte 12.0%
Restsuiker 4g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Intens goudgeel.
Neus Complexe aroma's van pompelmoes, witte perzik en geroosterd brood.
In de mond Fruitige aanzet, complex evenwicht tussen het grassige karakter van de sauvignon blanc, het mollige van de semillon en het zoete fruit van de muscadelle.
Afdronk Lange geparfumeerde afdronk met lichte vanille smaak
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij schaaldieren met look of kruidige sausen.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet