Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Château de Terrefort-Quancard

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 10,70
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Château de Terrefort-Quancard

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

Château de Terrefort-Quancard is zeer oud. Een deel van het kasteel werd opgetrokken in de 16e Eeuw. Gelegen op het hoogste punt van de heuvelrug van de gemeente Cubzac-les-Ponts (20 km ten noord-oosten van Bordeaux), kijkt het neer op de Dordogne. Gelegen tussen les Côtes de Bourg en les Côtes de Fronsac en doorkruist door de 45ste breedtegraad, genieten de wijngaarden van een uitzonderlijk micro klimaat.

Het kasteel heeft 61ha wijngaarden en de bodem bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen verrijkt met alluviale afzettingen.

De componenten worden apart gevinifieerd. Gisting gebeurt bij constante temperatuur in roestvrijstalen tanks. Na de gisting wordt de wijn geassembleerd en rijpt gedurende 8 maanden in nieuwe eiken vaten.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Bordeaux Supérieur
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2018
Druiven Merlot (64%), Cabernet Sauvignon (36%)
Houtrijping 8 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 1.5g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep granaatrood.
Neus Heel aantrekkelijke neus met tonen van vers klein rood fruit.
In de mond Fluweelzacht in de mond maar met heel wat materie. Krokant bijfruit mooi ondersteund door discrete tannines.
Afdronk Krachtige afdronk met veel elegantie.
Bewaarpotentieel 5 tot 8 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij gebraden rood vlees, kalfsvlees met kaas en hesp of zachte kazen.
Awards Winespectator : 88/100
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet