Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Kanonkop Kadette Cape Blend

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,95
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Kanonkop Kadette Cape Blend

Product Details

Dit beroemde domein bevindt zich in Stellenbosch, op de flanken van de Simonsberg. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke oriëntatie en genieten van de koele invloed van de winden die vanuit Antarctica komen.

Kanonkop betekent heuvel met een kanon. In de periode van de eerste kolonisten stond er op de heuvel, vanwaar men de schepen kon zien aankomen in Kaapstad, een kanon. Men schoot met dit kanon om de lokale boeren te waarschuwen dat er een schip aankwam zodat ze naar de haven konden gaan om hun groenten en fruit te verkopen.

Het domein beslaat 100ha wijngaard, enkel rode druiven, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. In 1949 was Kanonkop de eerste producent die op grote schaal Pinotage geplant heeft. Deze hybride druivensoort is het gevolg van een kruisbestuiving van een mannelijke Pinot Noir met een vrouwelijke cinsaut.

Kanonkop behoort zonder twijfel tot de allerbeste rode wijnproducenten in Zuid-Afrika. Internationaal beschouwt men Kanonkop als het equivalent van de Premier Grand Cru Classé in Bordeaux. Ten bewijze de veelvuldige successen op de International Wine and Spirit Competition met o.a. :

2 x Robert Mondavi Trophy for International Winemaker of the Year

4 x Pichon Longueville Comtesse de Lalande Trophy for best blended red wine.

4 x Perold Trophy for best Pinotage

2 x Dave Hughes Trophy for Best South African Producer.

De wijngaarden van Kanonkop liggen op de Simonsberg. Meer en meer wordt de Simonsberg aanzien als de beste terroir van de streek van Stellenbosch.

Een lange, koude en natte winter, gevolgd door een trage rijpingsperiode.

Kadette is de tweede wijn van Kanonkop. De naam is een knipoog naar de bekendere “Cadet” van Mouton Rothschild uit Frankrijk. Oorspronkelijk werd Kadette gemaakt van de jonge stokken die de kwaliteit niet leverden om in de grote cuvées te gaan, maar door het succes wegens de grote kwaliteit en de aanvaardbare prijs is Kadette een eigen leven gaan leiden. Vandaag produceert Kanonkop een 700.000 flessen Kadette per jaar.

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit verweerd graniet en leisteen. De leeftijd van de druivenstokken varieert van 5 tot 30 jaar. De opbrengst bedraagt gemiddeld 7.0 ton druiven per ha.

De verschillende componenten worden afzonderlijk gevinifieerd. De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst. Ze blijven gedurende 3 tot 5 dagen bij 29°C in open gistingskuipen. Om de vier uur worden de schillen en het sap manueel omgeroerd. Na melkzuurgisting ligt de wijn gedurende 12 tot 14 maanden in kleine Franse eiken vaten, tweede, derde en vierde gebruik. Na assemblage wordt de wijn op fles getrokken.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Kanonkop
Jaargang 2021
Druiven Pinotage (37%), Cabernet Sauvignon (33%), Merlot (26%), Cabernet Franc (3%), Petit Verdot (1%)
Houtrijping 12 tot 14 maand op kleine Franse eiken vaten, tweede en derde gebruik.
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 1g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep robijnrood
Neus Aroma's van rijpe frambozen, blauwe bessen en mokka.
In de mond Krachtige aanzet met toetsen van zwart fruit en chocolade, evenwichtig en harmonieus.
Afdronk Mooie lengte met een droge afdronk
Bewaarpotentieel 7 tot 8 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij wildgerechten of rood vlees.
Awards Tim Atkin - 90/100
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet