Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

[yellow tail] Shiraz

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,39
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

[yellow tail] Shiraz

Product Details

[yellow tail]® is het kleine Australische wijnmerk dat het waargemaakt heeft. Van bij de eenvoudige en nederige start in 2001 is [yellow tail]® uitgegroeid tot een van de ’s werelds sterkste en meest herkenbare wijnmerken.

De stichters, Filippo en Maria Casella migreerden in 1957 van Sicilië naar Australië. Ze zagen het grote potentieel van de Riverina streek in New South Wales om wijn te maken en streken in 1965 neer in Yenda om druiven te kweken.

In 1969 werd Casella Winery geboren. Filippo was begeesterd door wijn en deelde zijn passie met iedereen. Hij wist dat hard labeur, samenwerking en vakkennis zouden leiden naar het maken van goede wijn. Dat heeft hij zijn drie zonen ingeprent. Casella blijft tot op vandaag deze benadering trouw.

In 2001 volgde de start van [yellow tail]®, een nieuw opwindend wijnmerk, dat de wereld in geen tijd heeft veroverd. [yellow tail]® was de meest succesvolle lancering van een nieuw wijnmerk in de Australische wijnindustrie. Vandaag is [yellow tail]® de meest geëxporteerde Australische wijn en is het de meest verkochte Australische wijn in de Verenigde Staten, Canada en tal van andere landen. [yellow tail]® wordt in meer dan 50 landen verkocht en dagelijks worden meer dan 2.000.000 glazen [yellow tail]® geconsumeerd.

Hoe groot ze ook zijn, ze hebben nooit hun familiale erfenis vergeten. De familie Casella staat vandaag nog steeds centraal in de wereldspeler die Casella Wines is.

Filippo en Maria hun zonen, John, Joe en Marcello maken vandaag nog steeds grote wijnen voor betaalbare prijzen. De combinatie van de passie van de Casella erfenis en de ontspannen Australische levenshouding zorgen voor wijnen die iedereen bevallen.

De enige manier om [yellow tail]® te ontdekken en te verstaan waar [yellow tail]® voor staat is een fles te openen en de wijn te proeven.

[yellow tail]® Shiraz komt van druiven van verschillende regio’s in Australië. De druiven worden geoogst in het koelste van de nacht en direct naar de kelder gebracht. Na ontrossen, gist het sap en de druiven in contact met eiken houtkrullen. Temperatuurscontrole tijdens de gisting zorgt voor maximale smaak, kleur en tannine.

Techische fiche:

Land Australië
Streek Zuid-Oost Australië
Producent Casella Wines
Jaargang 2022
Druiven Shiraz (100%)
Houtrijping Houtkrullen
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 12.5g/l
Smaak Rond en Soepel (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Schroefdop
Kleur Helder dieprood
Neus Uitbundige aroma's van rijp rood en zwart fruit vermengd met kruidige tonen.
In de mond In de aanzet smaken van rood en zwart fruit, vermengd met zacht vanille toets, gevolgd door wat aardse tonen en een ietwat zoete fruitsmaak.
Afdronk Ronde volle afdronk.
Bewaarpotentieel 3 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food [yellow tail] is plezier voor elke dag. Geniet wanneer U wil. Als U toch een suggestie wenst : Serveer [yellow tail] Shiraz bij een steak op de barbecue.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet