Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Casta de Peteroa 500ml

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De familie Canepa produceert reeds meer dan 50 jaar Extra Virgin Olijfolie. Het is een van de oudste Chileense producenten. Alle olie is afkomstig van eigen olijfbomen. Vandaag heeft Terramater meer dan 200ha olijfboomgaarden in Sagrada Familia in de Curico Vallei. Een combinatie van uitstekende bodems en een zacht mediterraan klimaat met voldoende zonneschijn staat garant voor hoge kwaliteit.

De olijfoogst in Chili start in november en duurt tot februari omdat de olijven slechts gradueel rijpen. Het is belangrijk om te oogsten bij volledige rijpheid. De kwaliteit van de olie van overrijpe olijven vermindert. Er zijn verschillende manieren om olijven te oogsten :

Handmatig door de olijven te plukken. Het voordeel is dat de olijven niet beschadigd zijn. Het nadeel is dat het traag is en bijgevolg duur.

Mechanisch : Door het schudden van de bomen met een mechanische arm. Voor het schudden wordt er een zeil onder de boom gelegd om gemakkelijk de gevallen olijven te kunnen oprapen. Het voordeel is dat het snel is, de machine is echter wel duur.

Slaan met een stok tegen de boom om zo de olijven te doen vallen. Dit is de meest gebruikte methode, doch ze veroorzaakt schade aan de boom wat het jaar nadien tot een kleinere opbrengst kan leiden.

De gevallen olijven van de grond oprapen. Hier is het nadeel dat de olijven veelal overrijp en dus van mindere kwaliteit zijn.

Voor de Casta olie worden de olijven handmatig geoogst. Het is een assemblage van verschillende olijfsoorten, o.a. Empeltre, Santa Emiliana, Sevillana en Liguria.

Virgin Olijf Olie komt erop neer dat het “sap” van de olijven op een natuurlijke wijze gewonnen wordt, zodat alle smaak en vitamines van de olijf behouden blijven. De classificatie Extra kan enkel indien de olie een organoleptische score van minstens 6.5 heeft en de vrije aciditeit niet meer is dan 1%. Hoe lager de vrije aciditeit, hoe beter de olie. Casta de Peteroa heeft een vrije aciditeit van maximaal 0.2%.

Techische fiche:

Land Chili
Producent Terramater
Inhoud 0.500l
Kleur Goudgeel met een matige intensiteit.
Neus Aroma's van walnoot en amandel.
In de mond Mooie kruidigheid, licht bitter met smaken van groene appel en noten.
Olijfsoort Empeltre, Liguria, Santa Emiliana, Sevillana
Afdronk Licht fruitig en kruidig.
Bewaarpotentieel Tot 2 jaar
Serveertemperatuur Kamertemperatuur.
Food Gezien de zachte smaak is deze olijfolie uitermate geschikt om te koken. Tevens te gebruiken voor saladedressings.
Awards L'oricolo D'oro 2013 - 2e plaats in de categorie licht fruitig.
Energiewaarde (kcal) 800 kcal/100ml
Ingrediënten (per 100ml) Eiwitten : 0 gram; Totaal Vetten : 90 gram (Verzadigde Vetten : 13.3 gram, Mono -onverzadigde Vetten : 66.7 gram, Poly-onverzadigde vetten : 10 gram); Cholestorol : 0 mg; Natrium : 0 gram; Koolhydraten : 0 gram.