Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Castello del Trebbio Chianti Superiore DOCG - BIO

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 10,39
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Castello del Trebbio Chianti Superiore DOCG - BIO

Product Details

Castello del Trebbio werd in 1184 gebouwd door de bekende Toscaanse Pazzi Familie. De Pazzi waren in de 15e eeuw de rivalen van de bekendere Medici. In de strijd om de macht over Toscane planden de Pazzi de “grote samenzwering”. Dit gebeurde in Castello del Trebbio. De bedoeling was om Lorenzo de Medici, Lorenzo “Il Magnifico” en zijn broer te vermoorden. Helaas Lorenzo overleefde de aanslag en roeide op zijn beurt alle Pazzi uit en sloeg al hun bezittingen aan, waaronder Castello del Trebbio. De wraak van Lorenzo was volledig na het vernietigen van alle wapenschilden van de Pazzi. Eén wapenschild is hij vergeten. Vandaag hangt dit nog steeds in Castello del Trebbio.

De familie Baj Macario kocht Castello del Trebbio in 1968. Vandaag woont Anna Baj Macario samen met haar echtgenoot Stefano Casadei en hun kinderen in het oude kasteel. Het domein beslaat 350 ha waaronder 54ha wijngaarden. Daarnaast zijn er olijfbomen, verbouwen ze er saffraan en is er een agriturismo met restaurant. De wijngaarden zijn gelegen in Chianti Colli Fiorentini en Chianti Rufina, twee deelgebieden van het Chianti oorsprongsgebied.

De Sangiovese en Canaiolo druiven komen van de eigen wijngaarden. De leeftijd van de wijngaarden varieert van 5 tot 30 jaar. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei en verweerde rots.

De druiven worden hoofdzakelijk mechanisch geoogst bij optimale rijpheid. Ze worden gedurende 24 uur gekoeld in grote tanks van 20.000l. Daarna begint de gisting bij gecontroleerde temperatuur om zoveel mogelijk fruit en frisheid te bewaren. Na de eerste gisting rusten sap en schillen gedurende 5 dagen. Melkzuurgisting vindt plaats in inox tanks. Daarna rust de wijn nog enige maanden alvorens op fles te gaan.

Techische fiche:

Land Italië
Streek Toscane
Appelatie DOCG Chianti Superiore
Producent Castello del Trebbio
Jaargang 2018
Druiven Sangiovese (95%), Canaiolo (5%)
Houtrijping 6 maanden in grote eiken vaten.
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 3g/l
Smaak Rond en Soepel (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Helder rood met violette schijn.
Neus Frisse aroma's van aardbei en framboos.
In de mond Goede mondvulling met een mooi evenwicht tussen tannines en zuurtegraad.
Afdronk Licht kruidige afdronk.
Bewaarpotentieel 3 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij pizza, pasta of koude schotel
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet