Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Catalpa Cabernet Sauvignon

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,12
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Catalpa Cabernet Sauvignon

Product Details

Bodega Atamisque, “La bodega de techo de piedra”, de kelder met het stenen dak. Bodega Atamisque is de enige kelder met een stenen dak. De leistenen komen van de provincie San Juan en verwijzen naar de daken in de Italiaanse en Franse Alpen.

“Uco” was een Indiaans opperhoofd van de Huarpes milcayak stam. Ze waren de eerste en enige inwoners van deze vallei tot de komst van de Inca’s in 1490. De Jezuïeten vestigden zich in Mendoza in 1608 en in 1658 stichtten ze Estancia (boerderij) San José. Deze boerderij in de Uco Vallei groeide al snel uit tot een dorp, het latere Atamisque. Atamisque kende door de eeuwen heen verscheidene eigenaars tot het in 2002 gekocht werd door de Fransman John Du Monceau. De grootvader van zijn echtgenote Chantal was wijnboer in Bourgogne en daarom besloten ze om er wijn te maken.

Bodega Atamisque heeft een capaciteit van 500.000 liter en werkt volledig op gravitatie zodat tijdens de vinificatie geen pompen gebruikt worden. Het modernste gereedschap is aanwezig, o.a. een pneumatische Bucher pers, kleine roestvrij stalen tanks en eiken vaten van Franse tonneliers, Taransaud, Demptos, Allier of Nevers.

San José district in Tupungato is een van de beste terroirs in Mendoza. De juiste verhouding tussen zonnige dagen en koude nachten leiden tot een perfecte concentratie van kleur, aroma en zachte tannines in de druiven. De wijngaarden staan op hellingen van de Andes, een interessante combinatie van alluviale bodem met verweerde rots en een zanderige bovenlaag. Water voor irrigatie komt van het smeltwater in de lente en van ondergrondse stromen. De wijngaarden (70ha) liggen op een hoogte van 1300 meter. Hagel tijdens het bloeiseizoen is een grote bedreiging. Daarom zijn alle wijngaarden beschermd met netten.

De Catalpa wijnen zijn volle krachtige wijnen met een mooi evenwicht tussen geconcentreerd fruit en houtrijping.

De druiven komen niet van de eigen wijngaarden omdat ze nog te jong zijn. Ze komen van wijngaarden tot 15 jaar oud. De opbrengst bedraagt 8 ton per ha. De druiven worden handmatig geoogst en enkel de beste trossen worden gebruikt. Daarna worden ook nog de druiven zelf gesorteerd. Na zacht persen rusten het sap en de schillen gedurende 4 dagen bij 5°C. De alcoholische gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 25°C die naar het einde toe oploopt tot 28°C en duurt ongeveer 30 dagen. Daarna rusten het sap en de schillen gedurende een vijftal dagen. Volledige natuurlijke melkzuurgisting, waarna 40% van de wijn gedurende 12 maanden rijpt in nieuwe Franse eiken vaten (de rest blijft op tank). Na rijping worden beide componenten geassembleerd en op fles getrokken.

Techische fiche:

Land Argentinië
Streek Mendoza
Appelatie Uco Valley
Producent Bodega Atamisque
Jaargang 2017
Druiven Cabernet Sauvignon (100%)
Houtrijping Een derde van de wijn rijpt gedurende 12 maanden in nieuwe Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 1.5g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Intens purper rood.
Neus Aroma's van aardbei en groene peper, gevolgd door discrete tonen van koffie.
In de mond Krachtige aanzet van rood fruit en groene peper, intense tannines met een frisse zuurheid die door het hout ondersteund wordt.
Afdronk Lange blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 5 tot 7 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij rood vlees of harde kazen.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet