Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Chablis 1er Cru Les Vaucopins

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 30,40
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Chablis 1er Cru Les Vaucopins

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

De bodem is sterk gelijkend op deze van de nabijgelegen Grands Crus die een sterke minerale toets geeft.

De stokken zijn 30 jaar oud met een dichtheid van 6.500 stokken per ha. Gezien de hellingen van 40 graden, gebeuren alle bewerkingen met de hand : zeer arbeidsintensief.

Klimaat : een heel voorjaar met voldoende zon in maart, droge lente, vochtige periode tot half juli. Nadien zeer veel zon tot aan de oogst. Warme dagen en koele nachten.

Gezien zijn potentieel wordt de wijn gevinifieerd zoals een Grand Cru. 15% wordt gerijpt in vaten van 1 tot 4 jaar voor de alcoholische en appelmelkzuurgisting. 85% wordt gerijpt op de moer in inox tanks om de rondheid en de aromatische concentratie van deze climat tot zijn volle expressie te brengen.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Chablis
Producent Nee
Jaargang 2017
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 15 % wordt gerijpt in vaten van 1 tot 4 jaar voor de alcoholische en appelmelkzuur gisting. 85 % wordt gerijpt op de moer in inox tanks om de rondheid en de aromatische concentratie van deze climat tot zijn volle explosie te brengen.
Alcohol Gehalte 13.0%
Restsuiker 2g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Aantrekkelijk, licht geel met tinten van kamperfoelie of geitekruid
Neus Expressief en krachtig, zeer mineraal, toetsen van caramel ondersteund door de delicate houtrijping.
In de mond Zachte, eerder zoeterige aanzet, geconfijt wit fruikt, abrikozen en kweeperen.
Afdronk Lang en breed met een fijne aciditeit.
Bewaarpotentieel Nu reeds te drinken. Kan gerust 10 jaar liggen, zodat de complexiteit van de mineraliteit en de rijpe vruchten tot volle expressie komen.
Serveertemperatuur 9-11°C
Food Het brede pallet van deze aromatische wijn heeft een dubbele roeping.Als aperitief of als begeleider van Frans of Serrano Pata Negra ham, Carpaccio van staartvis (lotte), tuinslakken in room met
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet