Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Chablis Grand Cru Les Blanchots

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Laatste 24

€ 49,00
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Chablis Grand Cru Les Blanchots

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

Bodem : Kleiachtige mergel en blauwe klei afkomstig van geologische sediment van de secundaire periode, namelijk boven jura, ook Kimméridgien genaamd. De bezonning is eerder uitzonderlijk : door de ligging van het perceel oost-zuidoost georiënteerd en de sterke hellingen, ziet het perceel in namiddag geen zon. De bezonning in de vroege ochtend geeft aan deze wijn zijn bijzondere typiciteit.

Klimaat : Koude winter, langdurige sneeuw, zonnig voorjaar doch koel, vochtige zomer met prachtig weer in augustus en september.

6.500 stokken per ha, gesnoeid “en double Guyot”, traditioneel in Chablis. De stokken zijn 35 jaar oud, alhoewel nog in volle bloei, geven ze een klein rendement : 40 hl/ha, groeien op zeer steile hellingen hetgeen zeer aangepast materiaal vergt, o.a. lieren.

De druiven worden manueel geplukt en zeer snel naar de kelder gebracht teneinde voortijdige oxydatie te vermijden, zacht en zorgvuldig geperst in een pneumatische pers om te voorkomen dat de grassige aromatische composanten verloren gaan. Een zorgvuldige débourrage/lichte filtering haalt er de laatste onzuiverheden uit het sap. De élevage gebeurt op de gistingsmoer : de moer wordt in suspensie gehouden door bâtonnage, het manueel omroeren, 4 tot 5 keer per dag gedurende de ganse periode teneinde de aromatische complexiteit en de rijkdom en het weelderige van de cuvée te ontwikkelen. De wijn, afkomstig uit vaten en tanks, worden geassembleerd in tanks om de wijn te homogeniseren, het aandeel der wijn op vat gerijpt, te integreren en om de minerale spanning te bevorderen en dit gedurende 6 maanden.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Chablis
Producent Nee
Jaargang 2015
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 85 % in inox tanks en 15 % in vaten van 228 l in reeds gebruikte vaten eerste tot vierde jaar
Alcohol Gehalte 13.0 %
Restsuiker 2g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder geel met zachte weerspiegelingen van lichtgroene en gouden tinten
Neus Witte bloemen overheersen : lelie en rozen
In de mond Wijds en genereus in prachtige harmonie. Zeer mineraal, toetsen van cadmium en licht rokerig, vuursteen en potlood.
Afdronk Lang en blijvend, opmerkelijke elegantie en finesse
Bewaarpotentieel Deze wijn kan ofwel zeer jeugdig gedronken worden of zelfs tot 12 jaar rijpen op de fles waarbij toetsen van honing en mos naar boven komen,
Serveertemperatuur 11- 13 ° C
Food De minerale zuiverheid van deze wijn leent zich uitstekend bij Japanse rauwe visgerechten, meer traditioneel gestoomde vis, wit vlees, gegrild of en cocotte en verse geitekaas
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet