Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Chai de Bordes Blanc

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,75
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Chai de Bordes Blanc

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

Chai de Bordes is gemaakt zoals alle grote wijnen van Cheval Quancard. Zorgvuldig geselecteerde druiven afkomstig uit verschillende wijngaarden en innovatieve vinificatietechnieken staan garant voor goede kwaliteit.

De componenten worden apart gevinifieerd. Gisting gebeurt bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Na de gisting rijpt de wijn nog een paar weken op de droesem. Na assemblage gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Bordeaux
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2018
Druiven Sauvignon Blanc (80%), Semillon (20%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.0%
Restsuiker 1.5g/l
Kurktype Schroefdop
Smaak Droog en Floraal (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Intense heldere groengele kleur.
Neus Aroma's van jonge lentekruiden gevolgd door tonen van pompelmoes en citrus.
In de mond Frisse doch niet agressieve aanzet, goede mondvulling met een fris einde.
Afdronk Licht florale afdronk.
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer als aperitief, bij schelpdieren of gerookte zalm.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet