Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Château Cossieu-Coutelin

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 25,37
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Château Cossieu-Coutelin

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

Château Cossieu-Coutelin is gelegen in het hart van de prestigieuze appellatie Saint-Estèphe. De familie Quancard verwierf het kasteel met 2ha wijngaarden in 1977. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei en verweerde rots. Door de nabijheid van de monding van de Gironde heerst er een micro-klimaat in Saint-Estèphe.

De componenten worden apart gevinifieerd. Na de gisting bij constante temperatuur, rusten sap en schillen nog gedurende 3 weken om meer concentratie te bekomen. Daarna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in eiken vaten. Na assemblage gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Saint-Estèphe
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2015
Druiven Merlot (34%), Cabernet Sauvignon (66%)
Houtrijping 12 maanden op kleine Franse eiken vaten
Alcohol Gehalte 13.0%
Restsuiker 1g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Intens rood met een purper schijn.
Neus Complexe aroma's van gedroogd rood fruit, geroosterd brood en specerijen.
In de mond Rijke volle aanzet, mooi evenwicht tussen fruit en hout met naar het einde frisse zuren die voor diepgang zorgen.
Afdronk Robuuste en blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 10 tot 12 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij rood vlees met krachtige sausen.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet