Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Château Haut-Logat

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Laatste 4

€ 15,83
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Château Haut-Logat

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

Château Haut-Logat, Haut-Médoc, Cru Bourgeois, is gelegen te Cissac, 55km ten noord-westen van Bordeaux, tussen Saint-Estèphe en Pauillac. Het kasteel is eigendom van de familie Quancard en heeft 14ha wijngaarden. De typische bodem met veel stenen en klei draagt bij tot de kwaliteit van de wijn.

De componenten worden apart gevinifieerd. Na de gisting bij constante temperatuur, rusten sap en schillen nog gedurende 3 weken om meer concentratie te bekomen. Daarna rijpt de wijn gedurende 15 maanden in eiken vaten. Na assemblage gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Haut-Médoc, Cru Bourgeois
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2012
Druiven Merlot (45%), Cabernet Sauvignon (45%), Cabernet Franc (10%)
Houtrijping 15 maanden in Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 13.0%
Restsuiker 1g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Intens donkerrood.
Neus Aroma's van rijp rood en zwart fruit en tabak.
In de mond Sappige aanzet, mooie evenwichtige tannines, harmonieus versmolten met geroosterde toetsen.
Afdronk Elegante blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 7 tot 10 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij rood vlees.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet