Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Château Vieux Cardinal Lafaurie 1500ml

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 40,58

Château Vieux Cardinal Lafaurie 1500ml

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

De geschiedenis van Château Vieux Cardinal Lafaurie gaat terug tot in de 12e Eeuw. De ridders van Sint-Jan van Jerusalem stichtten een “commanderij” om kruisvaarders en pelgrims te verzorgen. Er werd Cabernet Franc geplant om miswijn van te maken.

Sinds 1978 behoort het kasteel toe aan de familie Quancard. Het heeft 5ha wijngaarden en is gelegen te Néac, 12 km ten noorden van Saint-Emilion en 38 km ten noord-oosten van Bordeaux. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei en kalksteen.

De componenten worden apart gevinifieerd. Na de gisting bij constante temperatuur, rusten sap en schillen nog gedurende 3 weken om meer concentratie te bekomen. Daarna rijpt de wijn gedurende 10 maanden in eiken vaten. Na assemblage gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Lalande de Pomerol
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2014
Druiven Merlot (65%), Cabernet Franc (25%), Cabernet Sauvignon (10%)
Houtrijping 10 maanden op Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 1g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 1.500l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Helder robijnrood.
Neus Intense aroma's van rood fruit zijn mooi versmolten met tonen van geroosterd brood en verbrand hout.
In de mond Soepele en elegante aanzet gevolgd door krachtige tannines die voor een goede mondvulling zorgen.
Afdronk Krachtige afdronk versterkt door het hout.
Bewaarpotentieel 5 tot 10 jaar.
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij kalfsvlees, Tournedos Rossini, wild varken of hert.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet