Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Châteauneuf du Pape

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 27,63
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Châteauneuf du Pape

Product Details

Philippe Bouchard, négociant-éleveur te Aloxe-Corton in de Bourgogne is een huis met een lange traditie. Vooral gekend voor de Bourgogne wijnen, richt Philippe Bouchard zich meer en meer op de zuidelijker gelegen Côtes du Rhône.

De geschiedenis van de wijnbouw in de Rhône vallei begint in de eerste eeuw na Christus onder impuls van de Romeinse bezetter. In de middeleeuwen is het dankzij de monniken dat de wijnbouw een eerste bloei kent. Die komt tot volle glorie in de periode dat de pausen in de 14e eeuw resideerden in Avignon.

In 1933 ontstaat onder impuls van Baron le Roy, wijnbouwer in Châteauneuf du Pape, de eerste AOC in Frankrijk.

De appellatie Châteauneuf-du-Pape strekt zich uit van Avignon tot Orange en heeft een oppervlakte van 3200 ha. De bodem in het noordelijke deel van de appellatie bestaat hoofdzakelijk uit zand en leem wat elegante en kruidige wijnen geeft en in het zuiden hoofdzakelijk uit klei wat voor vollere en meer genereuze wijnen zorgt. Châteauneuf-du-Pape is de droogste plaats in de Rhône Vallei met een gemiddelde van 2800 uren zonneschijn per jaar.

Tot 13 verschillende druivensoorten zijn toegelaten in Châteauneuf-du-Pape, doch vandaag zijn de meeste wijnen een assemblage van Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsaut. Het gemiddelde rendement van de wijngaarden is met 27hl/ha laag, wat de goede concentratie verklaart.

Philippe Bouchard bezit zelf geen wijngaarden in Châteauneuf-du-Pape, doch heeft langlopende contracten met wijnboeren. Zelf het werk in de wijngaarden opvolgen, komt de kwaliteit ten goede.

De druiven worden manueel geoogst en daarna naar de kelder te Aloxe-Corton gebracht. De verschillende componenten worden afzonderlijk gevinifieerd. Gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks bij temperaturen tussen 25 en 28°C. Na de gisting wordt de assemblage gemaakt en rijpt de wijn nog twaalf maanden op vat alvorens op fles te gaan.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Rhône
Appelatie AOC Châteauneuf du Pape
Producent Philippe Bouchard
Jaargang 2018
Druiven Syrah (40%), Grenache (20%), Mourvèdre (20%), Cinsaut (20%)
Houtrijping 12 maanden op kleine Franse eiken vaten
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 3g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Jong kersenrood.
Neus Aroma's van rijp zwart fruit, gevolgd door kruidige tonen van ceder, zwarte peper en kaneel.
In de mond Kruidige aanzet, goede materie, complex doch harmonieus, met veel potentieel.
Afdronk Kruidige blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 8 tot 10 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij wilgerechten of lamsbout.