Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Glenelly Estate Reserve Chardonnay

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 17,56
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Glenelly Estate Reserve Chardonnay

Product Details

Glenelly, “South African Wine with a French touch”.

Waarom kocht May de Lencquesaing, toenmalig eigenares van Château Pichon-Longueville, Comtesse de Lalande in Pauillac, in 2003 Glenelly? Waarom besloot ze na meer dan 30 jaar in de Franse wijnindustrie om druiven te planten in Zuid-Afrika? Waarom zou een “oudere” dame investeren in een jonge democratie en een nieuw avontuur beginnen?

Omdat ze gelooft in de grond, het micro-klimaat en het potentieel om kwaliteitswijnen te maken in Zuid-Afrika. Omdat ze gelooft in het verderzetten van de Franse traditie in Zuid-Afrika, die reeds meer dan 300jaar aanwezig is. Omdat ze gelooft in dit grootse land en zijn bevolking en omdat ze hoopt dat ze een rol kan spelen in de economische ontwikkeling.

Toen May de Lencquesaing in 2003 Glenelly kocht, was het hoofdzakelijk een fruit boerderij. Ze kocht het domein omwille van de expositie en het terroir. Een bijkomend voordeel was dat er nog geen druivenstokken stonden en er dus geen ziektes aanwezig waren. Een grondige studie van de grond leidde tot het aanplanten van 60ha rode druiven, gespreid over 5 soorten, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Petit Verdot en Cabernet Franc, 6ha Chardonnay en 5ha olijfbomen. In 2009 werd de gloednieuwe kelder geïnaugureerd. Gedeeltelijk uitgegraven in de rotsen, over 4 verdiepingen is het een toonbeeld van moderne technieken (gravitatie) en ecologisch bewustzijn. Zo wordt bijvoorbeeld al het gebruikte water gerecycleerd, wordt het afval van de druiven, schillen, pitten en stengels, gecomposteerd.

Estate Reserve Chardonnay is een complexe minerale wijn met mooie houttoetsen.

Regen tijdens het vormen van de bessen zorgde voor losse trossen. Hoge temperaturen tijdens het rijpen zorgt voor watertekort en zet de druivenstokken onder stress wat voor een goede kwaliteit zorgt. De gemiddelde opbrengst is 7.5 ton per ha of 50hl/ha.

De druiven worden manueel geoogst. De volledige trossen worden zachtjes geperst. Gisting gebeurt op natuurlijke wijze in nieuwe eiken vaten van 500l. Na gisting blijft de wijn gedurende 7 maanden op zijn droesem in het vat. In totaal blijft de wijn 10 maanden op vat.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Glenelly Estate
Jaargang 2017
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 10 maanden op nieuwe Franse eiken vaten van 500l.
Alcohol Gehalte 13.0%
Restsuiker 2.6g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder licht stro geel
Neus Kenmerkende aroma's van vanille, het romige van boter, hazelnoot en exotisch fruit.
In de mond Volle rijke en ronde wijn. Breed, goede vettigheid, boter en tarwe en licht exotisch fruit, ondersteund door een matige houttoets. Evenwichtige en lange afdronk.
Afdronk Evenwichtige en lange afdronk.
Bewaarpotentieel 4 tot 5 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij de mooiste visgerechten.
Awards eRobertParker.com : 92 punten
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet