Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Glenelly Estate Reserve Red

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 17,56
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Glenelly Estate Reserve Red

Product Details

Glenelly, “South African Wine with a French touch”.

Waarom kocht May de Lencquesaing, toenmalig eigenares van Château Pichon-Longueville, Comtesse de Lalande in Pauillac, in 2003 Glenelly? Waarom besloot ze na meer dan 30 jaar in de Franse wijnindustrie om druiven te planten in Zuid-Afrika? Waarom zou een “oudere” dame investeren in een jonge democratie en een nieuw avontuur beginnen?

Omdat ze gelooft in de grond, het micro-klimaat en het potentieel om kwaliteitswijnen te maken in Zuid-Afrika. Omdat ze gelooft in het verderzetten van de Franse traditie in Zuid-Afrika, die reeds meer dan 300jaar aanwezig is. Omdat ze gelooft in dit grootse land en zijn bevolking en omdat ze hoopt dat ze een rol kan spelen in de economische ontwikkeling.

Toen May de Lencquesaing in 2003 Glenelly kocht, was het hoofdzakelijk een fruit boerderij. Ze kocht het domein omwille van de expositie en het terroir. Een bijkomend voordeel was dat er nog geen druivenstokken stonden en er dus geen ziektes aanwezig waren. Een grondige studie van de grond leidde tot het aanplanten van 60ha rode druiven, gespreid over 5 soorten, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Petit Verdot en Cabernet Franc, 6ha Chardonnay en 5ha olijfbomen. In 2009 werd de gloednieuwe kelder geïnaugureerd. Gedeeltelijk uitgegraven in de rotsen, over 4 verdiepingen is het een toonbeeld van moderne technieken (gravitatie) en ecologisch bewustzijn. Zo wordt bijvoorbeeld al het gebruikte water gerecycleerd, wordt het afval van de druiven, schillen, pitten en stengels, gecomposteerd.

In Zuid-Afrika wordt wijn gemaakt om jong te drinken. De traditie van Bordeaux indachtig, produceert Glenelly wijnen met een groot bewaarpotentieel. Deze Estate Reserve is reeds mooi op dronk, maar heeft zeker veel potentieel om te verouderen.

Veel regen van oktober tot december, heel droog in januari wat de kwaliteit ten goede is gekomen. Tijdens de oogst in februari en maart, koeler dan normaal en iets meer regen. Het gewicht van de trossen was lichter dan normaal waardoor de druiven iets later de optimale rijpheid bereikt hebben. Gemiddeld 6.5 ton per ha of 44hl.

De druiven worden manueel geoogst. De verschillende componenten worden apart gevinifieerd. De gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks met natuurlijke gisten. Sap en schillen worden regelmatig omgeroerd. Na de gisting rusten sap en schillen gedurende een drietal weken, waarna alles nog eens zachtjes geperst wordt. Melkzuurgisting gebeurt in houten vaten. Daarna rijpt de wijn nog achttien maanden in Franse eiken vaten, een derde nieuwe eik.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Glenelly Estate
Jaargang 2013
Druiven Shiraz (38%), Cabernet Sauvignon (45%), Merlot (6%), Petit Verdot (11%)
Houtrijping 18 maanden in kleine Franse eiken vaten (1/3 nieuwe eik)
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 2.6 g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep donker rood
Neus Rijke aroma's van rood en zwart fruit gevolgd door de typische kruidigheid van Shiraz.
In de mond Rijk aan rijp fruit en zachte kruidigheid, sterke doch mooi versmolten tannines. Zeer geconcentreerd.
Afdronk Complexe en lange afdronk.
Bewaarpotentieel 7 tot 8 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij vleesbereidingen met krachtige sausen of bij wild.
Awards 94/100 Tim Atkin
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet