Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Kanonkop Paul Sauer

Product Details

Dit beroemde domein bevindt zich in Stellenbosch, op de flanken van de Simonsberg. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke oriëntatie en genieten van de koele invloed van de winden die vanuit Antarctica komen.

Kanonkop betekent heuvel met een kanon. In de periode van de eerste kolonisten stond er op de heuvel, vanwaar men de schepen kon zien aankomen in Kaapstad, een kanon. Men schoot met dit kanon om de lokale boeren te waarschuwen dat er een schip aankwam zodat ze naar de haven konden gaan om hun groenten en fruit te verkopen.

Het domein beslaat 100ha wijngaard, enkel rode druiven, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. In 1949 was Kanonkop de eerste producent die op grote schaal Pinotage geplant heeft. Deze hybride druivensoort is het gevolg van een kruisbestuiving van een mannelijke Pinot Noir met een vrouwelijke cinsaut.

Kanonkop behoort zonder twijfel tot de allerbeste rode wijnproducenten in Zuid-Afrika. Internationaal beschouwt men Kanonkop als het equivalent van de Premier Grand Cru Classé in Bordeaux. Ten bewijze de veelvuldige successen op de International Wine and Spirit Competition met o.a. :

2 x Robert Mondavi Trophy for International Winemaker of the Year

4 x Pichon Longueville Comtesse de Lalande Trophy for best blended red wine.

4 x Perold Trophy for best Pinotage

2 x Dave Hughes Trophy for Best South African Producer.

De wijngaarden van Kanonkop liggen op de Simonsberg. Meer en meer wordt de Simonsberg aanzien als de beste terroir van de streek van Stellenbosch.

Paul Sauer is de topwijn van Kanonkop. Het is deze wijn die als enige ter wereld reeds viermaal de Pichon Longueville Comtesse de Lalande trofee heeft gewonnen. De huidige wijnmaker Abrie Beeslaar won de Robert Mondavi Trofee voor beste wijnmaker in 2008.

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit verweerd graniet, leisteen en klei. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 24 jaar. De opbrengst is 4 ton druiven of 2750 liter wijn per ha.

De componenten van de wijn worden apart gevinifieerd. De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst. Ze blijven gedurende 5 dagen bij 29°C in open gistingskuipen. Om de twee uur worden de schillen en het sap manueel omgeroerd. Na melkzuurgisting ligt de wijn gedurende 24 maanden in nieuwe Franse eiken vaten (Nevers). Na assemblage wordt de wijn op fles getrokken. Hij rijpt nog minstens 6 maanden op fles vooraleer de kelder te verlaten.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Simonsberg, Stellenbosch
Producent Kanonkop
Jaargang 2016
Druiven Cabernet Sauvignon (70%), Cabernet Franc (15%), Merlot (15%)
Houtrijping 24 maanden in nieuwe Franse eiken vaten - Nevers.
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 2.0 g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep robijnrood
Neus Aroma's van zwarte en rode bessen.
In de mond Een combinatie van de druivensoorten geeft veel meer dan de som ervan. Een zeer complex boeket met toetsen van zwarte en rode bessen, mokka en een zekere kruidigheid. Harmonieus en heel elegant.
Afdronk Lange elegante afdronk.
Bewaarpotentieel tot 15 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij vleesgerechten.
Awards Tim Atkin - 100/100!
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet