Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Lady May

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 30,59
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Lady May

Product Details

Glenelly, “South African Wine with a French touch”.

Waarom kocht May de Lencquesaing, toenmalig eigenares van Château Pichon-Longueville, Comtesse de Lalande in Pauillac, in 2003 Glenelly? Waarom besloot ze na meer dan 30 jaar in de Franse wijnindustrie om druiven te planten in Zuid-Afrika? Waarom zou een “oudere” dame investeren in een jonge democratie en een nieuw avontuur beginnen?

Omdat ze gelooft in de grond, het micro-klimaat en het potentieel om kwaliteitswijnen te maken in Zuid-Afrika. Omdat ze gelooft in het verderzetten van de Franse traditie in Zuid-Afrika, die reeds meer dan 300jaar aanwezig is. Omdat ze gelooft in dit grootse land en zijn bevolking en omdat ze hoopt dat ze een rol kan spelen in de economische ontwikkeling.

Toen May de Lencquesaing in 2003 Glenelly kocht, was het hoofdzakelijk een fruit boerderij. Ze kocht het domein omwille van de expositie en het terroir. Een bijkomend voordeel was dat er nog geen druivenstokken stonden en er dus geen ziektes aanwezig waren. Een grondige studie van de grond leidde tot het aanplanten van 60ha rode druiven, gespreid over 5 soorten, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Petit Verdot en Cabernet Franc, 6ha Chardonnay en 5ha olijfbomen. In 2009 werd de gloednieuwe kelder geïnaugureerd. Gedeeltelijk uitgegraven in de rotsen, over 4 verdiepingen is het een toonbeeld van moderne technieken (gravitatie) en ecologisch bewustzijn. Zo wordt bijvoorbeeld al het gebruikte water gerecycleerd, wordt het afval van de druiven, schillen, pitten en stengels, gecomposteerd.

Lady May is het icoon van Glenelly. Het etiket toont een standbeeld van de jonge May de Lencquesaing. Dit beeld heeft ze gekregen voor haar huwelijk.

Juni tot september 2008 was het koud en nat. December was warm, januari iets frisser. Februari en maart waren zeer warm. De opbrengst was 4.5 ton per ha of 31hl.

De druiven worden manueel geoogst tussen half en eind maart, tijdens de frissere ochtend. De gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks met natuurlijke gisten. Sap en schillen worden regelmatig omgeroerd. Na de gisting rusten sap en schillen gedurende een drietal weken. Melkzuurgisting gebeurt in houten vaten. Daarna rijpt de wijn nog 24 maanden in nieuwe kleine Franse eiken vaten. Tijdens de rijping wordt de wijn geklaard met eiwit.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Glenelly Estate
Jaargang 2012
Druiven Cabernet Sauvignon (90%), Petit Verdot (10%)
Houtrijping 24 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 1g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep donker rood
Neus Rijke aroma's van zwarte bessen, cassis en kruiden.
In de mond Frisse levendige aanzet, gevolgd door smaken van fijnbos, die het typische terroir van Glenelly weergeven. Harmonieus met een goede structuur en fluwelen tannines.
Afdronk Volle, complexe en lange afdronk.
Bewaarpotentieel Tot 15 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij rood vlees of kazen of geniet er gewoon van na de maaltijd.
Awards Tim Atkin MW : 95 punten
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet