Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Lanzerac Merlot

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 16,15
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Lanzerac Merlot

Product Details

Lanzerac is een grote naam in de Zuid-Afrikaanse (wijn)geschiedenis. Het begon allemaal meer dan 300 jaar geleden toen toenmalig Goeverneur van de Kaap, Simon van der Stel (naar wie Stellenbosch) genoemd is, een domein in de Jonkershoek vallei schonk aan een zekere Isaac Schrijver. Hij begon onmiddellijk met het planten van wijngaarden. In het begin van de twintigste eeuw werd het domein gekocht door Mevrouw English, die het de huidige naam “Lanzerac” gaf. Onder haar leiding werden de eerste wijnen onder eigen naam op de markt gebracht. Na haar dood in 1929 kocht Johannes Tribbelhorn het domein. Hij was een lid van de “Cape Quality Wine Growers Association” en tegen 1936 had hij de modernste kelder van de Kaap. In 1958 kochten de gebroeders Rawdon Lanzerac. Ze vormden het om tot een luxe hotel dat tot in de jaren 1980 bezocht werd door de rijken der aarde, o.a. Bobby Kennedy verbleef er. De merknaam Lanzerac werd echter verkocht aan de “Stellenbosche BoereWijnmakerij” (voorloper van het huidige Distell), die eveneens het bestuur van de wijngaarden overnam. In 1961 bracht SBW de eerste commerciële Pinotage op de markt en in 1969 was er de introductie van Lanzerac Pinotage Rosé.

In de jaren ’80 raakte Lanzerac in verval tot het in 1991 gekocht werd door Christo Wiese. Hij gaf het domein zijn vroegere glorie terug en verkreeg in 2002 eveneens de merknaam voor de wijnen. Een compleet nieuwe kelder met de modernste technologie heeft ondertussen ook de wijnen hun vroegere glorie teruggeven.

Lanzerac heeft 4.32ha wijngaarden beplant met Merlot. De wijngaard zijn gelegen op een hoogte variërend van 165m tot 320m en de oriëntatie is zuidelijk. De grond bestaat voornamelijk uit verweerd graniet met rode klei. Er staan 3500 stokken per ha en de gemiddelde opbrengst bedraagt 5.8 ton/ha. De ouderdom van de stokken is 16 jaar.

De druiven worden met de hand geoogst, wat voor een eerste selectie zorgt omdat enkel de goede druiven geplukt worden. Na ontrossen worden de druiven nog manueel gesorteerd. Tijdens de eerste gisting worden de druiven en schillen driemaal per dag omgeroerd. Daarna wordt het sap van de schillen gescheiden en de schillen nog zachtjes verder geperst. Na melkzuurgisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden in kleine Franse eiken vaten, een derde nieuw, een derde tweede gebruik en een derde derde gebruik.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Lanzerac
Jaargang 2016
Druiven Merlot (100%)
Houtrijping 12 maanden op kleine Franse eik (nieuw, tweede en derde gebruik)
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 5g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Extractvolle kersenrode kleur
Neus Een open boeket , intens en complex met kruidige houtgeuren en fruitimpressies.
In de mond Royaal in de mond. Afgeronde tannine, materie en een zekere frisheid resulteren in een krachtige smaak met elegantie.
Afdronk Volle Afdronk
Bewaarpotentieel 6 tot 8 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij wild, stoofpotjes of rijpe kazen
Awards Zilveren Medaille, Michelangelo Wine Awards
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet