Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Le Piazze Chianti Classico Gallo Nero DOCG

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 10,48
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Le Piazze Chianti Classico Gallo Nero DOCG

Product Details

De geschiedenis van de familie Piccini begint in 1882 wanneer Angiolo Piccini samen met zijn vrouw een klein domein koopt van 7ha te Poggibonsi en er wijn begint te maken. De volgende generaties nemen zijn levenswijsheid over : “Het is niet hoeveel je doet, maar met hoeveel passie je iets doet, wat telt.” Mario Piccini neemt de fakkel van zijn vader over in 1925 en leidt het bedrijf door de grote depressie en de oorlog. Zijn grote verdienste is om te starten met export. Na zijn dood neemt zijn zoon Pierangelo het roer in handen. De familie bezit op dat moment ongeveer 150 hectare wijngaarden. Pierangelo besluit om de focus niet enkel op Chianti te houden maar ook andere wijnen te produceren. Vandaag leiden zijn kinderen Mario en Martina Piccini het bedrijf. Ze behoren tot de grootste producenten in Toscane. Met meer dan 400ha wijngaarden in eigendom of onder contract, staan ze garant voor 12% van de totale Chianti productie. 90% daarvan is bestemd voor export naar meer dan 72 landen.

Het etiket Le Piazze is bestemd voor wijnen afkomstig van de betere wijngaarden.

De druiven voor Le Piazze Chianti Classico “Gallo Nero” komen van de eigen wijngaarden in Toscane. Het Classcio gebied is een geografisch deelgebied van Chianti. “Gallo Nero” of zwarte haan is op zich opnieuw een klein onderdeel van het Classico gebied. In het Gallo Nero gebied bevinden zich de betere wijngaarden. De streek is heuvelachtig en de wijngaarden bevinden zich op een hoogte van maximaal 700m. De bodem bestaat voornamelijk uit klei, kalksteen en verweerde rots. Het gemiddelde rendement bedraagt 7.5 ton per ha.

Traditionele Toscaanse vinificatie met een lange maceratie. De gisting gebeurt bij een temperatuur van 25-28°C. Op het einde van de gisting wordt nog een aantal verdroogde druiven toegevoegd (Governa all’uso Toscano). Na gisting rijpt de wijn gedurende 9 maanden in eiken vaten van 500liter. Introductie gebeurt na goedkeuring van de degustatie commissie van de DOCG.

Techische fiche:

Land Italië
Streek Toscane
Appelatie DOCG Chianti Classico
Producent Le Piazze
Jaargang 2016
Druiven Sangiovese (85%), Merlot (15%)
Houtrijping 9 maanden in grote eiken vaten van 50hl
Alcohol Gehalte 13.0%
Restsuiker 2g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep donker karmijnrood
Neus Rijpe aroma's van zacht rood fruit met daarna een fijne kruidigheid.
In de mond Goede mondvulling met aangename tannine, geruggesteund door een fijne zuurheid. Kruidige finale.
Afdronk Kruidige finale.
Bewaarpotentieel 4 tot 6 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer met gebraden vlees of kruidige pasta.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet