Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Macon-Lugny 'Les Charmes'

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 13,55

Macon-Lugny 'Les Charmes'

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

De bodem bestaat uit mergel en vette klei op een ondergrond van kalk. Het climat ‘les charmes’ is een kalkplateau van ongeveer 100ha en geeft de wijn zijn zeer specifieke smaak.

Klimaat : Een heel voorjaar met voldoende zon in maart, droge lente, vochtige periode tot half juli. Nadien zeer veel zon tot aan de oogst. Warme dagen en koele nachten.

In de wijngaard : De wijnbouw gebeurt door partners, op lange termijn contracten, zoals in de eigen wijngaarden van Albert Bichot en wordt even streng gecontroleerd door de eigen mensen. Deze langdurige samenwerking levert druiven die perfect gezond zijn en de beoogde beperkte rendementen van 50 hl/ha met 6.500 stokken per ha.

Deze wijn is afkomstig van druiven of most aangebracht door de wijnboer-partner. 20% wordt gevinifieerd in eiken vaten en 80% in thermogereguleerde inox tanks om alle facetten van deze appelatie tot hun recht te laten komen. Vinificatie in tanks om de frisheid en florale en fruitige kenmerken van deze chardonnay tot hun waarde te laten komen. Vinificatie in eiken vaten zorgt voor een aromatische ondersteuning, afhankelijk van de oorsprong, de ouderdom der vaten en de opwarming der duigen. De alcoholische gisting duurt 5 à 6 weken op basis van eigen niet-aromatische gisten.

Elevage : Voornamelijk in tanks om de frisheid en het floraal en fruitig karakter te behouden. Enige toetsen van Franse eik geven de wijn eer zeer versmolten discrete hout ondersteuning.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Macon
Producent Albert Bichot
Jaargang 2017
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 20% van de wijn rijpt gedurende 8 maanden in houten vaten.
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Lichtgeel met enige groenachtige glinsteringen.
Neus Zuiver en mineraal met aroma's van witte bloemen, rozen, zelfs een aanzetje naar de geur van witte perziken.
In de mond Volmondige aanzet, rond met aroma's van peren en citrus.
Afdronk Zeer lang met florale tonen een tikje peperkoek.
Bewaarpotentieel Best jong te drinken om ten volle te genieten van de fruitigheid.
Serveertemperatuur 12 - 14 ° C
Food Een volmaakt aperitief, ideaal bij koude visgerechten, visterrines, warme oesters en waarom niet een fijn vers geitenkaasje.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet