Product Details
De Cantina Produttori di Valdobbiadene – Val d’Oca – is gelegen in de prachtige heuvels tussen Asolo en Conegliano, aan de voet van de Voor-Alpen. Gesticht in 1952, bestaat deze cooperatieve kelder uit 576 leden die samen 714 hectare wijngaarden verbouwen.
Gedurende haar ganse geschiedenis heeft Val d’Oca zich steeds zeer strenge kwaliteitseisen gesteld, zowel bij de leden wijnboeren als in de kelder. Jaarlijks persen ze ongeveer 12000 ton druiven, 90% wit, hoofdzakelijk Glera, voor de productie van Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG en Prosecco DOC. Alle investeringen in de kelder zijn erop gericht om de beste kwaliteiten uit deze typische druif te halen.
Punto Rosa is een mousserende rosé wijn gemaakt van pinot noir. Gezien Pinot Noir geen inheemse druif is, valt deze wijn niet onder de DOC regels. Daarom is hij echter kwalitatief niet minder.
De oogst begint normaal gezien in september. De druiven ondergaan een eerste inspectie om het kwaliteitsniveau te bepalen. Op basis van dit kwaliteitsniveau worden ze aan een bepaalde productielijn – product toegewezen. Na deze eerste selectie worden de druiven zacht geperst. Er is schilcontact tot het gewenste kleur bereikt is. De eerste gisting vindt plaats bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. De tweede gisting gebeurt in tanks volgens het Charmat procéde. De wijn, samen met geselecteerde gisten en suiker gaat in grote drukvaten. Tijdens deze tweede gisting zet de gist de suikers om in koolstofdioxide, die voor de bubbels of pareling zorgt. Na deze tweede gisting worden de wijnen gestabiliseerd en gefilterd vooraleer op fles te gaan.
Techische fiche:
Land | Italië |
---|---|
Streek | Veneto |
Appelatie | IGT Veneto |
Producent | Val d’Oca |
Jaargang | Nee |
Druiven | Pinot Noir (100%) |
Houtrijping | Geen |
Alcohol Gehalte | 11.5% |
Restsuiker | 8g/l |
Kurktype | Nee |
Smaak | Brut (Mousserend) |
Inhoud | 0.750l |
Kleur | Heel licht roze - fijne pareling. |
Neus | Aroma's van aardbei en framboos. |
In de mond | Frisse aanzet, lichtjes rood fruit in de mond, voldoende zuur in het midden zorgt voor een fris einde. |
Afdronk | Aangename en frisse afdronk. |
Bewaarpotentieel | 2 jaar |
Serveertemperatuur | 6-8°C |
Food | Serveer als aperitief |