Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Taille aux Renards

Product Details

Domaine du Chenoy werd in 2001 aangekocht door Dhr. Philippe Grafé. De Heer Grafé had er een jarenlange loopbaan opzitten als wijnhandelaar en op pensioen, besloot hij om zelf wijnen te verbouwen.

De doelstelling van Domaine du Chenoy is om met nieuwe druivensoorten, goedgekeurd als Vitis Vinifera in 1996, in België, op regelmatige basis en met een minimaal gebruik van fytofarmaceutische producten, witte en vooral rode kwaliteitswijnen te verbouwen. In dat opzicht is er specifiek naar deze nieuwe, vaak totaal onbekende, druivensoorten gezocht.

In april 2003 werd gestart met het planten van 3 ha witte druivensoorten (Bronner, Merzling, Helios, Johanniter en Solaris) en 3 ha rode druiven (Regent). In 2004 worden nog eens 2 ha rode druiven aangeplant (Pinotin – nieuwe Zwitserse druif met als basis Pinot Noir) en een kwart hectare Muscat Bleu (Tafeldruif die resistent is tegen schimmels). In 2005 worden de laatste 2 ha aangeplant met Rondo (rode druif van Tsjechische oorsprong) en Cabertin (Zwitserse experimentele druif met als basis Cabernet Franc).

De ondergrond is rotsachtig en bestaat uit hoofdzakelijk zandsteen, die slechts 50cm van de oppervlakte ligt. De wijngaarden zijn allemaal zuidelijk georiënteerd. Een grote haag aan de noordkant dient de wijngaarden extra te beschermen.

Taille aux Renards is een assemblage van Pinotin en Cabertin, twee druiven die in 1991 in Zwitserland gecreëerd zijn De druiven zijn nog niet erkend voor de AOC.

Techische fiche:

Land België
Streek Haspengouw
Appelatie Vin de Pays des Jardins de Wallonie
Producent Domaine du Chenoy
Jaargang 2009
Druiven Pinotin (70%), Cabertin (30%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2g/l
Smaak Rond en Soepel (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Licht robijnrood.
Neus Expressieve neus met aroma's van chicorei die evolueren naar groene peper en leder.
In de mond Smaken van zwarte bes vermengd met specerijen. Opmerkelijk evenwicht tussen structuur en finesse, mooie tannines.
Afdronk Volgehouden elegante afdronk.
Bewaarpotentieel 5 tot 7 jaar
Serveertemperatuur 16°C
Food Serveer bij klein wild, haas, fazant, eend.
Awards Seal of Approval - AWC Vienna 2012
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet