Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Terramater Altum Cabernet Sauvignon

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Terramater Altum Cabernet Sauvignon

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

De Altum reeks bestaat uit volle en elegante wijnen.

De druiven voor de Altum Cabernet Sauvignon komen uit Curico Vallei van een wijngaard van 50 jaar oud. Oorspronkelijk was deze wijngaard in het dal geplant, doch vorst tijdens de bloesemperiode zorgde voor teveel schade – de koude zakt immers naar de bodem. Daarom is de wijngaard herplant tegen de hellingen van de Andes. Als het tijdens de bloesemperiode te koud zou worden, worden er vuren gezet om schade te voorkomen. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen door het wegsnijden van jonge druiventrossen (maximaal 1.4kg druiven per stok) en een doordacht snoeien van de wijngaarden zodat de bladeren de druiven schaduw geven tijdens de warme namiddagzon, zorgen voor de gewenste rijpheid en zachte tannines.

Hoge temperaturen tijdens de rijping zorgen voor een vroege oogst. De druiven zijn gezond en evenwichtig met rijpe tannines.

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Ze blijven gedurende 5 tot 7 dagen in gesloten gistingskuipen bij een temperatuur van 28°C– speciaal geselecteerde gisten worden toegevoegd. Het sap en de schillen worden 4 keer per dag omgeroerd. Na de eerste gisting rusten het sap en de schillen gedurende 25 dagen om meer extractie te bekomen. Melkzuurgisting vindt plaats in eiken vaten. Daarna rijpt de wijn gedurende 15 maanden in nieuwe Franse eiken vaten. De wijn wordt niet gefilterd en niet koud gestabiliseerd om geen smaak en aroma’s te verliezen. Dit kan tot enig bezinksel in de fles leiden.

Techische fiche:

Land Chili
Streek Curico Valley
Appelatie WO Curico Valley
Producent Terramater
Jaargang 2015
Druiven Cabernet Sauvignon (100%)
Houtrijping 15 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 3.5g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep intens rood met een violette schijn.
Neus Elegante neus, overvloed aan aroma's van rood en zwart fruit, gevolgd door toetsen van vanille, zwarte peper en cederhout.
In de mond Harmonieuze wijn, aanzet van rijp rood fruit, vol in de mond, subtiel evenwicht tussen de krachtige tannines en de frisse zuren.
Afdronk Lange en blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 8 tot 10 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij de mooiste stukken rood vlees, ossehaas of tussenribstuk.
Awards Zilver Concours Mondial de Bruxelles
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet