Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Terramater Altum Merlot

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

De Altum reeks bestaat uit volle en elegante wijnen.

De druiven voor de Altum Merlot komen uit Maipo Vallei van een enkele wijngaard die op een rotsachtige bodem staat, dicht bij de Maipo rivier. Koele winden van uit de Stille Oceaan zorgen in de namiddag voor afkoeling wat leidt tot mooie kleurextractie en rijpe tannines. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen door het wegsnijden van jonge druiventrossen (maximaal 1.4kg druiven per stok) en een doordacht snoeien van de wijngaarden zodat de bladeren de druiven schaduw geven tijdens de warme namiddagzon, zorgen voor de gewenste rijpheid en zachte tannines.

Door een droge winter en een uitzonderlijke warme zomer was er meer aandacht nodig in de wijngaard om de gewenste rijpheid en gezonde druiven te verkrijgen.

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Ze blijven gedurende 5 tot 7 dagen in gesloten gistingskuipen bij een temperatuur van 28°C– speciaal geselecteerde gisten worden toegevoegd. Het sap en de schillen worden 3 keer per dag omgeroerd. Na de eerste gisting rusten het sap en de schillen gedurende 25 dagen om meer extractie te bekomen. Melkzuurgisting vindt plaats in eiken vaten. Daarna rijpt de wijn gedurende 15 maanden in Franse eiken vaten (80% nieuwe en 20% tweede gebruik). De wijn wordt niet gefilterd en niet koud gestabiliseerd om geen smaak en aroma’s te verliezen. Dit kan tot enig bezinksel in de fles leiden.

Techische fiche:

Land Chili
Streek Maipo Valley
Appelatie DO Isla de Maipo
Producent Terramater
Jaargang 2015
Druiven Merlot (100%)
Houtrijping 15 maanden Franse eiken vaten (80% nieuw, 20% tweede gebruik).
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 3.5g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep donkerrrood.
Neus Complexe neus met een overvloed aan rood en zwart fruit, gevolgd door grassige en kruidige toetsen.
In de mond Sappige rode wijn, vol en complex met een mooie structuur en zachte tannines.
Afdronk Lange zachte afdronk.
Bewaarpotentieel 8 tot 10 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij gebakken varkenshaas of kalfsvlees.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet