Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Atamisque Cabernet Sauvignon

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 18,64
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Atamisque Cabernet Sauvignon

Product Details

Bodega Atamisque, “La bodega de techo de piedra”, de kelder met het stenen dak. Bodega Atamisque is de enige kelder met een stenen dak. De leistenen komen van de provincie San Juan en verwijzen naar de daken in de Italiaanse en Franse Alpen.

“Uco” was een Indiaans opperhoofd van de Huarpes milcayak stam. Ze waren de eerste en enige inwoners van deze vallei tot de komst van de Inca’s in 1490. De Jezuïeten vestigden zich in Mendoza in 1608 en in 1658 stichtten ze Estancia (boerderij) San José. Deze boerderij in de Uco Vallei groeide al snel uit tot een dorp, het latere Atamisque. Atamisque kende door de eeuwen heen verscheidene eigenaars tot het in 2002 gekocht werd door de Fransman John Du Monceau. De grootvader van zijn echtgenote Chantal was wijnboer in Bourgogne en daarom besloten ze om er wijn te maken.

Bodega Atamisque heeft een capaciteit van 500.000 liter en werkt volledig op gravitatie zodat tijdens de vinificatie geen pompen gebruikt worden. Het modernste gereedschap is aanwezig, o.a. een pneumatische Bucher pers, kleine roestvrij stalen tanks en eiken vaten van Franse tonneliers, Taransaud, Demptos, Allier of Nevers.

San José district in Tupungato is een van de beste terroirs in Mendoza. De juiste verhouding tussen zonnige dagen en koude nachten leiden tot een perfecte concentratie van kleur, aroma en zachte tannines in de druiven. De wijngaarden staan op hellingen van de Andes, een interessante combinatie van alluviale bodem met verweerde rots en een zanderige bovenlaag. Water voor irrigatie komt van het smeltwater in de lente en van ondergrondse stromen. De wijngaarden (70ha) liggen op een hoogte van 1300 meter. Hagel tijdens het bloeiseizoen is een grote bedreiging. Daarom zijn alle wijngaarden beschermd met netten.

Atamisque is de topreeks, het zijn volle robuuste wijnen met een groot bewaarpotentieel.

De druiven komen niet van de eigen wijngaarden omdat ze nog te jong zijn. Ze komen van wijngaarden van 25 jaar oud. De opbrengst bedraagt 6 ton per ha. De druiven worden handmatig geoogst en enkel de beste trossen worden gebruikt. Daarna worden ook nog de druiven zelf gesorteerd. Na zacht persen rusten het sap en de schillen gedurende 7 dagen bij 8°C. De alcoholische gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 25°C die naar het einde toe oploopt tot 30°C en duurt ongeveer 24 dagen. Daarna rusten het sap en de schillen gedurende een tiental dagen. Volledige natuurlijke melkzuurgisting in eiken vaten, waarna de wijn gedurende 14 maanden rijpt in nieuwe Franse eiken vaten (Taransaud en Demptos).

Techische fiche:

Land Argentinië
Streek Mendoza
Appelatie Uco Valley
Producent Bodega Atamisque
Jaargang 2017
Druiven Cabernet Sauvignon (100%)
Houtrijping 14 maanden in kleine Franse eiken vaten (Taransaud en Demptos)
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 1.5g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Intens dieprood.
Neus Aroma's van rood fruit vermengd met groene peper.
In de mond Geconcentreerde en krachtige aanzet van rood fruit en groene peper. De houtrijping zorgt voor complexe smaken, o.a. cacao, vanille en chocolade.
Afdronk Robuuste afdronk.
Bewaarpotentieel 10 tot 12 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij gebraden ossehaas met roquefort saus.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet