Product Details
Het verhaal van Tenuta Casadei begint in 1997 als Stefano Casadei 15ha grond koopt in Suvereto, aan de Toscaanse kust. Als vermaard oenoloog wil hij er wijnen produceren die de smaken en de sfeer van de Toscaanse kust weergeven en dit met internationale druivenrassen.
De wijngaarden zijn aangeplant in 1999. Er staan gemiddeld 7400 stokken per hectare. De oriëntatie is Noord-Oost. De bodem bestaat uit leem met verweerde rots, rijk is aan mineralen. Het gemiddelde rendement bedraagt 1.5kg per ha.
De oogst is volledig handmatig en vindt plaats in de tweede helft van september. De compenten worden afzonderlijk gevinifieerd. Na ontrossen worden de druiven zachtjes geperst. Gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrijstalen tanks van 5000 liter bij een temperatuur van 25°C en duurt ongeveer 15 dagen. Melkzuurgisting vindt plaats in eiken vaten. Daarna rijpt de wijn gedurende een tiental maanden in Franse eiken vaten (40% tweede gebruik en 60% derde gebruik). Uiteindelijk volgt de assemblage en gaat de wijn op fles – ongefilterd.
Techische fiche:
Land | Italië |
---|---|
Streek | Toscane |
Appelatie | IGT Toscana |
Producent | Tenuta Casadei |
Jaargang | 2021 |
Druiven | Merlot, Syrah en Allicante |
Houtrijping | 10 maanden in kleine Franse eiken vaten (40% tweede gebruik, 60% derde gebruik). |
Alcohol Gehalte | 14.0% |
Restsuiker | 3g/l |
Smaak | Krachtig (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Kleur | Robijnrood |
Neus | Aroma's van kleine rode en zwarte bessen vermengd met tonen van vanille. |
In de mond | Zachte aanzet, goede mondvulling en een zeer aangename frisse zuren. |
Afdronk | Kruidige en ietwat zoete afdronk. |
Bewaarpotentieel | 5 tot 7 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer bij typische Mediterraanse gerechten. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |