Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Cava Grimau Brut

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,45
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Cava Grimau Brut

Product Details

De familie Grimau verbouwt reeds verscheidene generaties wijn en Cava op het domein van 22ha rond het voormalige kasteel van Pujades. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot in de tiende eeuw toen het een boerderij was. Ten tijde van hun bezetting, bouwden de Moren er een kasteel. Na de “reconquista” vernietigden de Christenen het kasteel en bouwden er een kapel. In 1864 werd de kapel op haar beurt vernield en werd er een versterkte burcht gebouwd in de typische Catalaanse stijl. Vandaag staat enkel de toren met kantelen van deze burcht nog recht.

Penedes is een regio van Catalonië die zich uitstrekt van de Middellandse Zee tot de koele hoogtes van de Catalaanse bergen. Penedes ligt op een half uur ten zuiden van Barcelona.

De familie Grimau verbouwt zelf de wijngaarden en produceert de wijnen. Hoge kwaliteitsstandaarden doorheen het ganse proces leiden tot kwaliteitsvolle producten.

De druiven worden geoogst voor de optimale rijpheid zodat er nog voldoende zuren zijn en het suikergehalte niet te hoog is. Na de eerste gisting van de verschillende componenten worden de cuvées samengesteld. Na assemblage volgt een tweede gisting op fles (Méthode Traditionelle). Bij Cava Brut duurt deze tweede gisting ongeveer 14 maanden.

Techische fiche:

Land Spanje
Streek Penedes
Appelatie DO Cava
Producent Grimau de Pujades
Jaargang Nee
Druiven Xarel.lo (40%), Macabeo (30%), Parellada (30%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 11.5%
Restsuiker 7g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Brut (Mousserend)
Inhoud 0.750l
Kleur Heldere bleekgele kleur, fijne pareling.
Neus Rijp intens parfum met tinten van appel, peer en meloen
In de mond Zachte aanzet met een frisse tintel, fijnmazig karakter en een zekere elegantie gestoeld op een zuiverende zuurheid.
Afdronk Frisse afdronk
Bewaarpotentieel 2 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer als aperitief
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet