Product Details
De geschiedenis van de familie Piccini begint in 1882 wanneer Angiolo Piccini samen met zijn vrouw een klein domein koopt van 7ha te Poggibonsi en er wijn begint te maken. De volgende generaties nemen zijn levenswijsheid over : “Het is niet hoeveel je doet, maar met hoeveel passie je iets doet, wat telt.” Mario Piccini neemt de fakkel van zijn vader over in 1925 en leidt het bedrijf door de grote depressie en de oorlog. Zijn grote verdienste is om te starten met export. Na zijn dood neemt zijn zoon Pierangelo het roer in handen. De familie bezit op dat moment ongeveer 150 hectare wijngaarden. Pierangelo besluit om de focus niet enkel op Chianti te houden maar ook andere wijnen te produceren. Vandaag leiden zijn kinderen Mario en Martina Piccini het bedrijf. Ze behoren tot de grootste producenten in Toscane. Met meer dan 400ha wijngaarden in eigendom of onder contract, staan ze garant voor 12% van de totale Chianti productie. 90% daarvan is bestemd voor export naar meer dan 72 landen.
Het etiket Le Piazze is bestemd voor wijnen afkomstig van de betere wijngaarden.
De druiven voor Le Piazze Vino Nobile di Montepulciano komen van de eigen wijngaarden in Toscane. Vino Nobile of Nobele wijn is geenszins te verwarren met Montepulciano d’Abruzzo. Montepulciano van de Vino Nobile is een stadje op een van de typische Toscaanse Heuvels. De druivensoort is er Sangiovese. De wijngaarden zijn gelegen op de top van een heuvel (een hoogte van 350 meter) wat voor een uitstekende ventilatie zorgt. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei en kalksteen. Het rendement bedraagt gemiddelde 7 ton per ha.
Traditionele Toscaanse vinificatie met een lange maceratie. De gisting gebeurt bij een temperatuur van 25-28°C. Na gisting rijpt de wijn gedurende 2 jaar in Slavonische eiken vaten van 500 liter. Introductie gebeurt na goedkeuring van de degustatie commissie van de DOCG.
Techische fiche:
Land | Italië |
---|---|
Streek | Toscane |
Appelatie | DOCG Vino Nobile di Montepulciano |
Producent | Le Piazze |
Jaargang | 2018 |
Druiven | Sangiovese (95%), Mammolo (5%) |
Houtrijping | 24 maanden in grote eiken vaten van 50hl |
Alcohol Gehalte | 13.0% |
Restsuiker | 1.5g/l |
Smaak | Krachtig (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Kleur | Intens robijnrood |
Neus | Rijpe aroma's van zwart fruit met delicate tonen van violet. |
In de mond | Aanzet van rijp fruit, genereuze structuur, krachtig en warm, zachte tannines. |
Afdronk | Intense kruidige finale. |
Bewaarpotentieel | 4 tot 6 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer bij wildgerechten of smaakvolle roodvlees bereidingen. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |